På fyra dagar fick jag 40 nya följare till mitt företagskonto på Instagram – och betydligt fler likes och kommentarer. Använd mina tricks och hitta rätt följare du med! 
1. Följ såna som är intresserade av det du har att sälja. Det vill säga, hitta dina kunder hos dina konkurrenter. Jag letade upp svenska konton som håller med ungefär samma sak som jag, eller som vänder sig till samma målgrupp, och med hjälp av appen Crowdfire hämtade jag in en lista över kontots alla följare. Därefter följde jag dem som verkade intressanta för mig. Många blev nyfikna och följde tillbaka. #win!
2. Var synlig och kommentera! Att nätverka på Instagram är bara bra, vare sig du nätverkar med sådana som kan tänkas vara konkurrenter eller med dina samarbetspartners. Genom att säga kloka saker i kommentarerna till deras bilder får deras följare upp ögonen för dig. Har du redan följt deras följare känner de kanske igen ditt Instanamn och är ännu mer benägna att lägga till dig.
3. Använd rätt hashtaggar! Fler än 11 hashtaggar ger mer engagemang, både i form av likes och kommentarer. Men det ska inte vara vilka 11 hashtaggar som helst. Jag har hittat minst tio hashtaggar som jag tror och vet att mina presumtiva kunder är intresserade av, men genom att då och då använda en hashtag som jag vet garanterar stort intresse(#socialmedia och #marketing får till exempel många likes eftersom vissa har ställt in botar som automatgillar poster med dessa hashtags) kan jag lätt hamna på inläggstoppen med mina andra, mer relevanta hashtaggar.
Inläggstoppen är de nio bilder märkta med samma hashtag, som får stort engagemang fort, enligt Instagrams något kryptiska algoritm. På inläggstoppen kan dina bilder ligga i flera dagar eller veckor, om hashtaggen är mindre populär. Så den som söker på #digitalstrategi i dag har stor chans att se en bild som jag la upp för nästan en vecka sedan.

Vill du veta mer om Instagram? Läs om hur du annonserar, hur du tidsinställer dina inlägg samtidigt som du hittar bäst tid att uppdatera och hur du bäst marknadsför dina länkar i kanalen.