olympicAlltfler företag och organisationer använder Instagram. Men många utnyttjar inte möjligheterna som kanalen har.
En av nackdelarna med Instagram är att du inte kan länka i löpande text, det vill säga i samband med att du publicerar en bild. Irriterande om du marknadsför ett aktuellt erbjudande eller vill driva trafik till en specifik sida på din sajt.

Det finns ett ställe på Instagram med möjligheten att länka och det är i din profil. Det tar ungefär 30 sekunder att byta länk i profilen, och du får byta den så ofta du vill. Så utnyttja det! Har du en ny kampanj eller rabatt på en särskild vara – länka till den i din profil, lägg upp en bild med mer information och tala om för dina följare att länk till erbjudandet finns i profilen. Vips så har du drivit mer trafik dit och är förhoppningsvis närmare ditt mål.

(Inspiration till denna bloggpost fick jag av Svenska Olympiska lagets Instagramkonto som lanserar Medaljlotteriet utan att länka till den – så varsågoda för gratis tips!)

Vill du veta mer om hur du maxar din Instaupplevelse? Pimpa ditt konto med rörlig bild. Och se till att du aktiverar möjligheten att hitta relaterade följare!