Nästan 40 procent av alla kommentarer på Instagram innehåller en @-mention. Detta för att man så fort man ser en inspirerande, kul bild eller video vill dela den med sina vänner – enligt Instagram. Nu har företaget utvecklat möjligheten att skicka det du gillar direkt till dina vänners inbox.

Instagram har nyligen genomfört ett antal uppdateringar till sin populära app. För någon vecka sedan lanserades möjligheten att lägga upp bilder som inte är kvadratiska. Nu presenterar Instagram möjligheten att skicka bilder du gillar direkt till dina vänner. Dessutom kan du nu namnge trådar (Facebook Messenger, någon?), skicka smileys eller en snabb selfie när du vill (väldigt Snapchat).

Och visst är det så att kommentarerna till många populära inlägg på Instagram innehåller @-aviseringar, det vill säga, den som skriver vill att sin kompis också kollar på inlägget. Men många gånger är det också så att det pågår en konversation under bilden – någon har ställt en fråga och för att den ska kunna se svaret måste du skriva denna någons Instagramnamn.

Jag gissar att de här uppdateringarna är ett sätt att hålla appen relevant för de yngre användarna. Har man vant sig vid Snapchats snabba, privata känsla av direktkommunikation vill man ha den även i sina andra kanaler. Så gissar jag att de resonerar. Men det allra intressantaste vore naturligtvis att få se lite siffror på hur många som använder sig av Instagram Direct, eller inboxen, när de gör det och hur.

Vill du veta mer om Instagram? Lär dig hur du tidsinställer dina Instagraminlägg och byt ut länkarna i din profil.