iphoneivattenDet finns ett uttryck på engelska – ”butterfingers” – som beskriver mig otroligt väl. Jag har en tendens att gå och bära på många saker samtidigt, och då blir det lätt att tappa dem. Förrädiskt när man som jag ofta har en iPhone i näven – de tål ju inte mycket. En gång har jag till och med lyckats med konsten att tappa min iPhone i en mugg med te!

I alla fall, om man som jag har butterfingers eller bara råkar ha med sig telefonen överallt och ibland tappar den i något slags plurr kan det vara bra att veta hur man räddar den.

Prio 1. STÄNG AV DEN! 

Prio 2. stoppa den i en påse eller tillbringare med okokt ris. Helst över natten, men gärna i några timmar. 

Klart.

Vis av erfarenhet (i går hade jag mobilen i bakfickan, satte mig på toaletten – och ja, ni kan gissa vad som hände) så vet jag att är man tillräckligt snabb så funkar det. Glöm bara inte att tvätta händerna ordentligt efteråt – och kasta riset.