instagramloggaEn bild säger mer än tusen ord, det är sant. Men en rörlig bild säger nog flera tusen ord eller kanske miljoner – om man är ute efter reaktioner i sociala medier. En rörlig bild får fler likes och fler kommentarer än en stillbild, det är ett som är säkert. 

Jag har redan tidigare berättat om hur man kapar ner en Youtubevideo och visar en del av den på Instagram. Men vi som inte har Youtubekonton att gödsla med kan med ganska enkla medel hotta upp vårt Instagramkonto med några enkla medel.

Hyperlapse är Instagrams egna timelapse-app. Ganske enkelt och effektivt filmar du en snutt, sedan bestämmer du dig för vilken hastighet du vill att filmen ska gå i och effekten är både tjusig och ger ett proffsigt intryck. Om man har ett företag kan man till exempel göra som Vogue Magazine, och ge sina följare en 14-sekunders rundtur av redaktionen. Enda nackdelen som jag har upptäckt är att det finns inget ljud – jag tycker det blir lite tråkigt.

Flipagram är en annan app som ger dig rörliga bilder (och du får välja musik – hurra!) utan att du behöver filma. Ganska enkelt plockar du en serie befintliga bilder från albumet på mobilen, dina Instagrambilder eller Facebook – du kan ta nya bilder också om du vill – bestämmer hur de ska se ut, i vilken ordning de ska komma och lägger till musik och vips! så har du en liten film. Nackdelen här är att du måste ha musiken på iTunes och alla vi som gått över till Spotify får förlita oss på de 30 sekunderssnuttar som finns till låns men det är pyttesak i sammanhanget tycker jag. Jag testade appen i går lite snabbt och är nöjd med resultatet.

Till sist ska man inte glömma Instagrams egen filmkamera. Det går att med ganska enkla medel göra en kortfilm som har mängder med innehåll – som en snabbtutorial eller ett levande recept till exempel.Hur du gör? Tryck ner filmaknappen och släpp efter lagom lång tid, så pausar du i filmningen. Det gör inget om telefonen hamnar i viloläge mellan gångerna, kameran stänger inte ner sig ändå.  Detta ger dina följare en mer underhållande upplevelse och dig stjärnstatus eller åtminstone lite cred.