Omstartkit för sociala medier är onlinekursen för dig som vill få tid över till annat. Du ger dig själv riktlinjerna så att du kan jobba effektivt och framgångsrikt med sociala medier.

Under flera års tid har jag i samarbete med Resumé Akademi gett en heldagskurs i sociala medier strategi, riktad till kommunikatörer och marknadsförare. När pandemin slog till försvann alla kurser i ett nafs, och det tog lång tid innan vi gjorde om kursen så att den passade online.

I ungefär samma veva insåg jag att åtta timmar och en heldag är egentligen lite för kort tid för att få in all kunskap som du behöver för att skapa en framgångsrik strategi för sociala medier. Och då föddes idén till Omstartkit för sociala medier. En onlineutbildning som du gör i din egen takt, men som du kan göra på arbetstid eller närhelst det passar dig.

I Omstartkit för sociala medier jobbar du med den här mallen, men djupt och ingående så att du förstår precis hur du ska tänka strategiskt för att spara tid och jobba målmedvetet.

Vad är Omstartkit för sociala medier?

Onlinekursen är en utbildning i sju moduler. Den ligger på plattformen Friday Lab Academy, där det finns en mängd andra spännande och roliga kurser som du också kan gå. Kursens syfte är att ge dig en omstart i ditt arbete med sociala medier, därav namnet. Tanken är att när du har gått kursen har du följande:

  • en innehållsrevision/audit för att fastställa din startposition
  • en komplett strategi för ditt organiska arbete i sociala medier framåt – inklusive tonalitet, målsättningar och prioriteringar
  • en innehållsplan med inspiration och idéer om innehållstyper
  • koll på hur du ska annonsera för att få ut mesta möjliga av ditt arbete
  • tydliga målgrupper för varje kanal du är verksam i
  • mätbara mål som du kan stämma av regelbundet för att se om du är på rätt väg
  • riktlinjer för hur du ska arbeta effektivt och spara tid
  • metodiken för att förfina och utveckla allt ovan
  • ett diplom som konkretiserar allt du lärt dig

En bild på en pratbubbla och en fördelaktig kommentar från en kursdeltagare som gick Omstartkit för sociala medier våren 2021

Vem är Omstartkit för sociala medier till för?

Onlineutbildningen passar dig som inte sysslar med sociala medier på heltid, men ändå vill få en förståelse för helheten.

Du som går kursen är kanske kommunikatör som förutom att lyfta saker i sociala medier också ska skriva blogginlägg, ha koll på sökordsoptimering, Google Analytics, skriva pressmeddelanden, göra pr-arbete och några grejer till. Denna kompetenshöjande kurs är en bra investering för din arbetsgivare. 

Du kanske är egenföretagare som längtar efter att få göra ditt “vanliga” jobb i stället för att behöva lägga tid på marknadsföring – men ändå vill du få så mycket som möjligt ut av den tid och det arbete du investerar.

Oavsett din bakgrund har du gemensamt med dina kurskamrater att du vill göra en omstart med arbetet i sociala medier, veta hur du ska göra, varför och när – helt enkelt börja om med nya, fräscha tag för att maximera dina resultat.

Det bästa är att du kan gå kursen på arbetstid, och göra allt i din egen takt. Kursen är uppdelad på 7 moduler och innehåller 3 gemensamma onlinetillfällen, förinspelade lektioner, en arbetsbok i pdf-format med övningar samt en mall för din sociala medier strategi, allt på en lärplattform där det är möjligt att ställa frågor och få svar under utbildningens gång.

Du får också tillgång till två privata coachingtillfällen med mig, Tina Sayed Nestius, à 30 minuter var (värde 3000 SEK plus moms), där jag svarar på dina frågor och hjälper dig framåt. Kursen kostar totalt 7000 SEK plus moms (5500 SEK plus moms om du inte köper till coaching).

Pias fina omdöme om kursen Omstartkit för sociala medier på solgul bakgrund

Hur funkar Omstartkit för sociala medier?

Plattformen Friday Lab Academy är lite som Facebook men utan annonser och folks semesterbilder. Förutom själva klassrummet där lektionerna ligger finns det också en så kallad ”activity feed”, där du som kursdeltagare i Omstartkit för sociala medier kan ställa frågor och svara på uppföljningsfrågor på de olika övningarna.

Alla lektioner är inspelade så att du kan titta på dem i din egen takt. Arbetsboken i pdf-format kan du ladda ner och skriva ut närhelst du vill. Vi kör en kickoff vid kursstart som är live, över zoom, men som spelas in så att du som inte kan delta kan titta i efterhand. Klassrummet är öppet i 10 veckors tid så att du kan gå igenom alla sju moduler i den takt du själv önskar.

Ungefär tre-fyra veckor in i kursen blir det en livelektion med möjlighet att ställa frågor och dela med er av era utmaningar under kursens gång. Och i slutet avslutar vi kursen med en gemensam utcheckning.

Höstens omgång av Omstartkit för sociala medier börjar 13 september 2021. Du som vill boka en plats redan nu kan använda koden EARLYBIRD fram till 27 juni, då får du 1500 kronors rabatt. Anmäl dig här!

Hoppas att vi ses i ett virtuellt klassrum till hösten!