instagrams logotyp, inlägget handlar om så laddar du upp film från Youtube till Instagram

Vem vill inte kunna ladda upp en snygg film från Youtube till Instagram direkt i datorn? Jag ville i alla fall lära mig det och det gick faktiskt på ett kick. 

Så här gör du:

  1. Ladda ner apparna Video downloader och Squaready (det här är iPhone-appar, finns säkert motsvarande för Android – googla!) OBS UPPDATERING: Video downloader har inte tillgång till Youtube längre. I stället får man gå den något krångligare vägen och ladda ner till sin dator, och sedan föra över filmen till telefonen. Beroende på vilken dator du är det lite olika program som gäller. 
  2. Gå in på Video downloader och leta upp videon du vill dela. Klickar du på den börjar den spela upp och du får automatiskt upp frågan om du vill spara ner den. Det vill du.
  3. I fliken ”hämtningar” i appen ser du att den laddar ner. Därefter klickar du på Infoknappen och klickar på den gröna knappen som det står ”kamerarulle” på. Du kommer att behöva tillåta att appen kommer åt dina bilder.
  4. Nu är det dags att öppna appen ”Squaready”. Den gör det lätt att redigera din film (kom ihåg, Instagram tillåter bara 15 sekunder så den kommer automatiskt att kortas om inte du gör det) och förhindrar att Instagram zoomar in för att göra den kvadratisk.
  5. Även denna app behöver åtkomst till dina bilder. Därefter klickar du på ”albums” längst upp till vänster i appen, öppnar filmen och redigerar den och kortar som du vill (du kan även zooma in) för att sedan spara.
  6. Du kan lägga upp din redigerade film direkt på Instagram genom knappen i Squaready-appen. Eftersom du ändå måste klicka på filmsymbolen och sedan välja filmen i det lilla fönstret till höger om inspelningsappen gör jag det hellre via Instagram, men det kanske bara är jag.
  7. Därefter är du faktiskt klar!

Här kan du se filmen som jag gjorde i dag. det är min favoritkomiker Eddie Izzard som pratar om datorer och uppdateringar.

Gillade du det här inlägget? Du kanske vill veta mer om hur du pimpar ditt Instagramkonto med rörlig bild, få marknadsföringstips för Instagram och förstå hur du ska tidsinställa dina Instagrambilder så att du når dina följare när de är som mest aktiva. Brukar du anordna tävlingar på Instagram? Vet du att de flesta tävlingarna bryter mot lagen? Här får du reda på hur du undviker de vanligaste fallgroparna.

Vill du ha fler följare på Instagram eller lära dig mer om hur du ska tänka kring strategier och sociala medier? Jag är konsult och hjälper dig gärna.