Inkluderande kommunikation

En verksamhet som talar till alla kommer att tilltala många. Jag höjer din mångfaldskompetens.

Kommunikation som är inkluderande stänger inte ute människor

 

b

Text

Publicerar du text online eller på papper måste alla kunna läsa den. Använd inte krångliga typsnitt och se till att det går att förstora texten.

z

Ljud

Kom ihåg att artikulera och var medveten om dina förutfattade meningar. Vilka ord och uttryck använder du? Vilka är ”vi” och vilka är ”dem”?

Bild

Var inte rädd för att bryta mot normer i ditt bildspråk – familjer och par kan se ut på olika sätt. Chefen kan bära huvudduk. En nyanställd kan vara 55 år. 

]

Rörlig bild

Texta alltid dina videor. Detta är ett måste oavsett om din publik är hörande – de flesta tittar på rörlig bild utan ljud. Glöm inte att ha ett normkritiskt bildspråk.

Låt mig putsa din mångfaldsglasögon!

Vilka talar du till och vilka tilltalar du? Med en inkluderande kommunikation säkerställer du inte bara att alla känner igen sig utan öppnar också möjligheten att nå helt nya kundgrupper.

Jag är född och uppvuxen i Kenya med en muslimsk mamma och en svensk pappa. Eftersom jag inte tillhör normen kan jag konsten att navigera mellan kulturer, koder och traditioner. Dessutom var jag i två års tid projektledare och sociala medier-ansvarig på Rättviseförmedlingen. Jag lärde mig att paketera tydliga värderingar i fungerande, affärsanpassade paket. 

Hur kan jag hjälpa dig med inkluderande kommunikation?

Jag kan lära dig och övriga inom organisationen varför det är viktigt med mångfald på arbetsplatsen samt i den interna och externa kommunikationen. Berätta vad du önskar uppnå inom din verksamhet så skräddarsyr jag det som funkar för er. Det kan vara en föreläsning om vikten av representation, en workshop med kommunikationsavdelningen eller en översyn av er hemsida och/eller sociala medier. Eller en kombination av alla tre.

Målsättningen är en handlingsplan

Oavsett vilket är målsättningen att ni ska ha en handlingsplan klar för förbättrad inkluderande kommunikation inom verksamheten när vi är klara med varandra. 

Är du inte riktigt övertygad än? Här berättar jag hur inkluderande kommunikation kan hjälpa dig att nå fler. Och delar med mig av några tips på hur du kan ta ditt nyfunna engagemang för #BlackLivesMatter några steg vidare

Tina Sayed Nestius i vit blus och långt svart örhänge kan hjälpa dig med din inkluderande kommunikation

Låter det här intressant?

Jag vill gärna jobba med dig! Ring, mejla eller använd kontaktformuläret här intill så kan vi prata närmare om hur vi kan arbeta tillsammans.

+46 70 7301141

Jag vill veta mer!