Jagar du också efter att få fler följare på Instagram och Facebook? Det är dags att sluta med det. Leta i stället efter RÄTT följare. Såna som kommer att gilla ditt innehåll.

Många verksamheter jagar fler följare på Instagram och Facebook med en närmask panikartad frenesi. Även om det givetvis är bra att ha en ständigt ökande följarskara vill du ju att de här personerna ska interagera med ditt innehåll. Och på så sätt göra den synlig för fler. Det gör de inte om de är köpta eller om du kör med #followforfollow till exempel.

Gör så här för att få fler följare på Instagram

  • Lägg tid på att skriva riktigt bra texter till dina genomtänkta bilder. Titta på vad som går bra, försök analysera varför det är så, och fortsätt i samma spår.
  • Försök att identifiera din primära och sekundära målgrupp. Vilka är de? Vad gillar de? Vad driver dem? På vilket sätt kan dina bilder och ditt innehåll skapa engagemang och intresse hos dessa personer?
  • Kika på dina konkurrenter eller andra som tilltalar dina målgrupper. Var aktiv i deras kommentarsfält för att skapa intresse för din verksamhet. Identifiera följare som kan vara intressanta för dig och svara på deras kommentarer. Följ dem.
  • Se till att behålla en hög interaktion på kommentarer, stories och annat innehåll du skapar.

Gör inte så här

Det är många som anordnar tävlingar där folk tvingas följa ett visst konto eller tagga sina kompisar för att få möjlighet till vinst. Samtidigt har många personer har satt i system att ha ”tävlingskonton” och skriva den ena snyftstoryn efter den andra enbart för att vinna saker. Dessa konton har få om inga följare och är totalt ointressanta för dig. Ska du ordna en tävling för att få fler följare på Instagram eller Facebook får du se till att vinsten är något som passar den målgrupp du vill nå, och att prestationen som krävs för att vinna verkligen ser till att höja engagemangsgraden för ditt konto. Till exempel är uppmaningen ”tagga en kompis som du tror är intresserad av detta erbjudande” betydligt bättre än ”tagga 3 kompisar för att vara med och tävla”.

 Bästa knepet för att få fler följare på Instagram och Facebook

Enklaste knepet för att få fler följare på Instagram, Facebook och i alla andra kanaler är att ha en tydlig strategi och hålla fast vid den. Ha klart för dig vilka du vill nå och vad de behöver för att interagera med dig. På så sätt kommer du både att få fler, men framför allt rätt följare. Det är ingen quick fix, men även om det tar tid kommer det att ge dig och din verksamhet den skjuts du söker.